Bel: 0499 - 550 855
Foto's Camping De Bocht

Home > Wandelen

Wandelen in de Kempen

De Brabantse Kempen, op fietsafstand van Camping De Bocht in Oirschot, is een prachtig en bijzonder bosachtig natuurgebied in het Nederlandse deel van de gelijknamige streek aan de grens met België. Het voornaamste deel van dit natuurgebied, dat met een ruim aanbod mooie fietsroutes, wandelroutes en campings nog altijd zeer in trek is bij jong en oud, wordt gevormd door Boswachterij De Kempen. Dit is een gebied van ruim duizend hectare – genesteld tussen de Brabantse gemeentes Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden - dat in bezit is van Staatsbosbeheer.

Wandelen in de Kempen

De bosrijke omgeving, vele authentieke kerkdorpen, sprookjesachtige moerassen, eindeloze akkers, stille heides met stuivend zand, en niet te vergeten de uitstekende voorzieningen voor zowel fietsers als wandelaars, maken de Brabantse Kempen tot een waar walhalla voor alle mensen die houden van rust en ruimte. Tel daar de kenmerkende Brabantse gezelligheid en het Bourgondische karakter van de Kempen en haar inwoners bij op, en je begrijpt waarom steeds meer natuurliefhebbers naar deze mooie omgeving afzakken om eens lekker te gaan wandelen, fietsen en/of kamperen.

Wandelroutes door de Kempen

Dat je in de Kempen heerlijk kunt fietsen, is inmiddels bij de meesten wel bekend. Wat velen echter niet weten, is dat de Kempen ook op het gebied van wandelen een heleboel te bieden heeft. Zo maakt een uitgebreid netwerk van verharde en onverharde wandelpaden het mogelijk dat je eigenlijk dagen achtereen kunt wandelen, zonder ook maar één keer op dezelfde plek te belanden. Daar zorgen de vele totaal verschillende wandelroutes wel voor. Deze laten je kennismaken met de mooiste plekjes van de Kempen.

Wandelroutes in de Kempen mooie uitzichten

Treed bijvoorbeeld eens in de voetsporen van Napoleon bij het wandelen over de Cartierheide bij Hapert, en loop in bossen over dezelfde zandpaden die kooplieden en smokkelaars eeuwenlang hebben bewandeld. Het landschap van de kempen zit zoals je ziet boordevol verhalen. Hoogtijd dus om je eens onder te laten dompelen in de rijke historie en schoonheid van deze prachtige streek. En zoek je nog een camping in de Kempen? Camping De Bocht aan de Oude Grintweg 69 in Oirschot (bij de Mortelen) is een perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke kennismaking met het genot van het wandelen in de Brabantse Kempen.

Wandelroutes Staatbosbeheer Kempen

Kom kamperen op Camping De Bocht.

Chalets voor senioren

Oudere op de camping

Voor senioren is Camping De Bocht een geschikte camping met ruim opgezette chalets.
Meer senioren camping »

Chalet Huur Prijzen

Chalet huur
Op vakantie in Oirschot? Een comfortabele chalet is te huur vanaf € 250,00 per week.

Mol op de camping